Utgitte bøker:

Til Forsiden

Omtale av Libanon

Libanon er et spennende land. Ikke minst om man ser på landets lange historie, alle religionene og de fascinerende turiststedene. Men landet er dessverre mest kjent for borgerkrigen og konfliktene.

LibanonBoken viser hvordan historien har formet landet. Gjennom ”Libanon” får leseren oppsummert landets historie fra 12.000 år tilbake i tid. Kjente samfunn som fønikere, romere og ottomanere blir omtalt, i tillegg til korsfarerne og deres påvirkning på regionen.

Det er 18 godkjente trossamfunn i Libanon. Noen av disse har hatt en sterk påvirkning på landets utvikling. De har ikke alltid hatt felles agenda, noe som har bidratt til to borgerkriger i moderne tid.

De palestinske flyktningene ble en sterk maktfaktor i Libanon, og bidro til at landet ble kastet ut i to borgerkriger. Krigen mellom PLO og Israel fikk FN til å etablere UNIFIL – en fredsbevarende styrke hvor 21.326 nordmenn har tjenestegjort gjennom 20 år. 21 av dem kom ikke hjem med livet i behold. ”Libanon” er ikke en bok om nordmenn i FN-tjeneste. Men Norges innsats som del av Libanons historie får bred omtale.

Boken ”Libanon” viser også at landet innerst i Middelhavet er et flott land å være turist i. Flere tusen år gamle minnesmerker som romerske templer og hippodromen i byen Tyr, korsfarerborger og kjente steder fra bibelhistorien. Libanon kan også friste med fin natur, vingårder og slalåmbakker.

Bestill
boken
  Om
forfatteren
  Bokens
nettside
  Medier og
tilbakemld
Webdesign © 2009 Andebu Web og IT